På okänd mark

Sista helgen innan lön. Vad gör man då? Föreslår en utekväll med morsan.

Förmjukade lite hemma samtidigt som jag gjorde mitt bästa att skapa ett anständigt yttre. Åkte in till Göteborg och hade som plan att käka på Caleo, men som vanligt så berättade den söndersolade hovmästaren att väntetiden var minst en timma. Jag insåg ganska snabbt att jag skulle bli väldigt full på en timma i baren. Inte för att det är något anmärkningsvärt. Men det är jävligt white-trash att bli redlös när man endast går ut med morsan. Lite för trasigt för min smak.

Så istället begav vi oss till Joe Farellis, där vi till morsans stora förtret fick en plats med dålig utsikt. Innan vi hunnit beställa så lyckades hon dessutom spilla ut ett glas champagne på mig. Men då tyckte hon att jag skulle vara glad att det inte var rödvin, med tanke på min ljusgråa kjol. Tack mamma. Det var snällt av dig.

Efter maten tog vi en taxi till Incontro, dit de flyttat pianobaren. Nog för att Palace alltid varit känt som Jurassic Park, men detta var nog fan en bar som lätt skulle kunna överta titeln. Eftersom jag druckit måttliga mängder så var jag städad och trevlig. Fick till och med säga till morsan att inte vara så hetsig mot vakterna i kön.


Väl inne var det mycket folk, grymt bra live-musik och schysst inredning. Men utbudet. Herregud. Stället kryllade av nyskilda (eller gifta och otrogna) 45 åringar som inte lyckats få någon dejt på match.com och därmed gått ut för att gå på jakt. Kärringarnas klädstil och håruppsättningar skrek efter en stylist och deras 4-barnsmammakroppar borde verkligen haft mer tyg på sig. Männen var självklart inte bättre.


Att se vuxna dansa som om de förväntade sig dricks känns ganska olustigt. Det var sådan köttmarknad att man förmodligen betalade kilopris om man skulle ta med sig någon hem. Det kom fram någon halvsleten gubbe med vit, uppknäppt, skjorta och började limma på mig. Men hans försök föll ganska pladask när han tog av sig sina brillor och satte de på mig och frågade om jag tyckte om styrkan. "Ähh, jag har tyvärr inte någon syndefekt, men den är säkert bra". 

Många krogar har ju som bekant en cigg-automat vid toaletterna. Incontro hade sett till sin målgrupp och fyllt den med viagra och inkontinesskydd istället. Jag hade lite problem med att använda toaletterna eftersom de skrek könssjukdom. Man blir tydligen lite slarvig med skydd på ålderns höst när alla fruntimmar ändå passerat klimakteriet.



[]

 
Jag måste säga att det var relativt bra klass på folket. Champagnen flödade konstant. Men å andra sidan var det ju barnbidrag igår, vilket kanske förklarar den goda ekonomin. Sammantaget kan jag säga att jag inte ska inkräkta på morsans marker mer. Inte förrän jag återhämtat mig psykiskt från detta fördärv.

Om du måste välja mellan två frestelser så ta den du inte har prövat förut.

and i'm out.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0